back to top

Aktuelne vijesti

Ispraćeni mladi karatisti iz klubova sa područja TK na Balkansko prvenstvo

Datum:

Danas su na Balkansko prvenstvo u Istanbulu otputovali naši najmlađi karatisti, članovi reprezentacije Bosne i Hercegovine iz Tuzlanskog kantona. Sa svojim rezultatima, 32 takmičara iz našeg kantona su se plasirali u državnu karate reprezentaciju.

Ispraćanju na ovom velikom takmičenju prisustvovali su predsjednik Skupštine TK Žarko Vujović, premijer Kantona Irfan Halilagić, ministar kulture, sporta i mladih TK Damir Gazdić i bivši karate reprezentativac, a sada ministar trgovine, turizma i saobraćaja Denis Bećirović.

„Veliko je zadovoljstvo ispratiti naše najmlađe karatiste i poželjeti im sreću i uspjeh na takmičenju. Vjerujemo da će ponosno predstavljati Bosnu i Hercegovinu. Vlada Tuzlanskog kantona će pronaći način da svaki član Reprezentacije dobije finansijsku podršku za odlazak na prvenstvo“, izjavio je premijer Halilagić.

„Ministarstvo kulture, sporta i mladih i Vlada Tuzlanskog kantona su uvijek podržavali međunarodne nastupe naših reprezentacija. To je naša obaveza. I ovaj put smo odlučili podržati naše najmlađe karatiste i poželjeti im uspjeh u Turskoj“, rekao je ministar Gazdić na ispraćaju.

Izvor: ( rtvtk.ba / Monkstk.ba )

Najnovije vijesti