Aktuelne vijesti

7 razloga zašto posjetiti Gradačac

Zašto posjetiti Gradačac je grad sa bogatom historijom, skrivenim...

Odobreno 11 miliona Eura za mjere energijske efikasnosti u 200 javnih objekata u TK – .

<!{min-width:100%!important;width:100%!important}]]> Mandatno pismo i Pismo namjere, čime je izražena spremnost...

Iz Budžeta TK se izdvaja milion KM za povratak prognanih osoba – TuzlaInfo.ba

Datum:

Vlada TK je danas donijela Program, te utvrdila uslove, kriterije i postupke za raspodjelu ukupno milion KM koliko je Budžetom planirano za podršku povratku prognanih lica. Program obuhvata pomoć drugim nivoima vlasti u slučaju potreba za hitnim intervencijama u zonama povratka i kolektivnim centrima, za što je planirano 560.000,00 KM, za projekte održivog povratka planirano je 410.200,00 KM, a za sufinansiranje troškova readmisije ranjivih readmisiranih osoba koje se vraćaju po osnovu sporazuma o readmisiji 29.800,00 KM.

Kada je u pitanju pomoć drugim nivoima vlasti sredstva će se dodjeljivati općinama/gradovima/udruženjima za rješavanje problema u zonama povratka i kolektivnim naseljima gdje borave raseljene osobe. Uslovi za dodjelu ovih sredstava su da se radi o mjesnim zajednicama/naseljima/udruženjima u kojima žive, odnosno, čiji su članovi povratnici ili da se radi o kolektivnim naseljima u kojima je potrebna intervencija na infrastrukturnim objektima i objektima kolektivnog stanovanja.

Kada je u pitanju sufinansiranje projekata održivog povratka, za što je osigurano ukupno 410.200 KM, sredstva su namijenjena za realizaciju samostalnih projekata u iznosu do 6.000,00 KM po povratniku koji je imao status raseljene osobe/izbjeglice, a odabir korisnika vršit će Ministarstvo putem javnog poziva, saopćeno je iz Službe za informisanje Vlade TK.


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti