Aktuelne vijesti

“Iza svojih riječi i iskorištenih metafora i dalje čvrsto stojim” –

Datum:

Nakon što je Franjo Ninić, župni vikar Franjevačkog samostana u Tuzli i župni upravitelju župe Zvirnik-Srebrenica iznio stavove na društvenoj mreži X/Twitter, Zlatan Begić, poslanik Demokratske fronte u Parlamentu Bosne i Hercegovine, rekao je da će završiti na Sudu.

Nakon Begićeve rekacije, ponovo se oglasio i Ninić:

“Čitam da će me zbog ovoga komentara moji sugrađani, političari Zlatan Begić i Mahir Mešalić tužiti sudu.

Podržavam njihovu inicijativu i radujem se participiranju u obnovi procesa po pitanju “verbalnoga delikta”. Da tužbu pokrenu u nekom od sudova u Rs-u, dali bi za pravo Dodikovu novom zakonu o predmetnim pitanjima”, napisao je Franjo Ninić na X-u.

Reagirajući na prozivke, on je dalje naveo da “metaforička ili sarkastična paralela iskorištena u ovom komentaru fotografije DFove trojke niti ima ikakve veze s MUP-om TK, niti sa sukobom Izrael-Palestina, kao ni s ikakvim govorom mržnje ili poticanjem međunacionalnih tenzija u Tuzli, nego ima za cilj skrenuti pozornost na nasilnički vokabular i mržnju na svaku drugost, pa i političku, koje u svojim javnim nastupima predmetni trojac manifestira”.

“Kao fratar, teolog i svećenik te kao onaj koji bez ikakvoga osobnog interesa ili političkoga/ideološkoga svrstavanja iznosi javno svoj stav, pozivam obojicu svojih dragih sugrađana i političara da o ovim stvarima ne polemiziramo ili se raspravljamo preko društvenih mreža ili SDFA-medija, nego da u osobnom susretu i kafici o svemu na miru popričamo.

N.B. Iza svojih riječi i iskorištenih metafora i dalje čvrsto stojim”, poručio je.

Politički.ba


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti