back to top

Aktuelne vijesti

  1. izdanje Džumbus Festivala u Tuzli otvoreno uz spektakularno izvođenje Dumai Dunaija.

Datum:

I ove godine, tim Džumbus, u saradnji sa Udruženjem “Tuzla Live”, organizuje Džumbus Festival, nekonvencionalnu seriju događaja različitog sadržaja koji se održavaju na više različitih lokacija u Tuzli tokom cijelog ljeta.

U subotu, 13. jula, počinje deveti po redu Džumbus Festival, a to će biti spektakularni nastup kanadskog sedmočlanog sastava Dumai Dunai u klubu Baza u centru Tuzle.

Dumai Dunai dolaze iz dalekog Montreala i spajaju duboke dub zvukove sa energijom ska i punk rocka, uz slavenske i balkanske etno motive te radosti/tugu ukrajinske polifonije. Sa članovima poznatih bendova poput Lemon Bucket Orkestra, Orkestar Kriminal, Boogatoma i Bad Uncle, Dumai Dunai se kreću između underground scene i prirodnih ljepota njihovih domovina. Renomirani Songlines Magazine ih opisuje kao “Inteligentan sastav idealan za zabavu”.

Džumbus Festival pruža priliku mladim umjetnicima da izlože svoje kreativne radove: muziku, teatar, fotografije, slikarstvo, performanse, rukotvorine, street art, ples, sport i sve ostale zanimljive sadržaje. Prijave se šalju na email adresu info@tuzlalive.org.

Zato pozivamo sve da se pridruže u subotu, 13. jula od 20h u Klubu Baza u centru Tuzle, učestvuju, druže se, uživaju i uče nove stvari!

Džumbus Festival podržavaju Ministarstvo za kulturu, sport i mlade TK, Turistička zajednica grada Tuzla, kao i mnoge druge organizacije i pojedinci iz BiH i inostranstva.

Izvor: ( enovosti.ba / Monkstk.ba )

Najnovije vijesti