back to top

Aktuelne vijesti

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 11.03.2024. godine

Datum:

izvještaj dežurnih službi grada živinice za 11.03.2024. godine

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice u proteklom danu i noći pružili su 166 zdravstvenih usluga građanima, dok su medicinari i ljekari imali tri terenska izlaska.

POLICIJA:

Iz percepcije službenika Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada bilo je mirno pa su evidentirali samo devet prijava građana iz oblasti ostali događaji.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

JP „VODOVOD I KANALIZACIJE“:

Vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava je uredno, informacija je iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođene su četiri bebe, tri dječaka i jedna djevojčica.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba obavještavaju vozače da se u većem dijelu Bosne i Hercegovine vozi po mokrom ili vlažnom kolovozu, a zbog jakih udara vjetra upozoravaju na opasnost od odrona kamenja na kolovoz, kao i na oboreno granje i drveće.

Apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da obavezno koriste sigurnosni pojas.

Sanacioni radovi izvode se na magistralnim putevima: Grude-Vitina, Rača-Bijeljina, kao i na ulazu u Bosansku Gradišku, a na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, jednom trakom.

Mehmed Smajlović

rtvzivinice.tv

Najnovije vijesti