back to top

Aktuelne vijesti

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 12.03.2024. godine

Datum:

izvještaj dežurnih službi grada živinice za 12.03.2024. godine

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu.

Povrijeđenih osoba nije bilo u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na magistralnom putu M-17.1 u naselju Višća Donja gdje je vozač putničkog motornog vozila uslijed neprilagođene brzine uslovima i stanju na kolovozu izgubio kontrolu nad istim, a potom udario u betonski stub ulične rasvjete.

Evidentirano je i 11 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 103 zdravstvene usluge građanima, dok su medicinari i ljekari imali tri terenska izlaska.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava u proteklom danu i noći bilo je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođeno osam beba, pet djevojčica i tri dječaka.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba obavještavaju vozače da se na većini puteva u Bosni i Hercegovini saobraća po vlažnom ii mokrom kolovozu, a i dalje upozoravaju na brojne dionice na kojima su učestali odroni.

Iz Bihamka apeluju na vozače da voze opreznije, uz obavezno poštivanje svih saobraćajnih propisa.

Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilazni pravac.

U toku su i radovi na ulazu u Neum na dionici puta Stolac-Neum, zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu kroz Dubrovačku ulicu.

Mehmed Smajlović

rtvzivinice.tv

Najnovije vijesti