back to top

Aktuelne vijesti

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 13.09.2023. godine

Datum:

izvještaj dežurnih službi grada živinice za 13.09.2023. godine

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu.

Povrijeđenih osoba nije bilo u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na magistralnom putu M-18. U saobraćajnoj nezgodi učestvovali su putničko i teretno motorno vozilo.

Evidentirano je i 14 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 130 zdravstvenih usluga građanima, dok su medicinari i ljekari imali dva terenska izlaska.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći imala je dvije intervencije. Prva je evitentirana u 17:22 sati, a riječ je o tehničkoj intervenciji u naselju Golubinjak. Druga intervencija zabilježena je u 21:08 sati u Topličkoj ulici gdje je gorjelo nisko rastinje. Požar je brzo lokalizovan te ugašen.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođeno je 10 beba, sedam djevojčica i tri dječaka.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba vozače savjetuju da bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Brojne su dionice sa aktuelnim radovima, tako da su preporuke vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu sa očekivanim zastojima.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na ulazu u Kladanj (iz smjera Olova), te na dionici puta Semizovac – Olovo.

Mehmed Smajlović

rtvzivinice.tv

Najnovije vijesti