back to top

Aktuelne vijesti

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 15.01.2024. godine

Datum:

izvještaj dežurnih službi grada živinice za 15.01.2024. godine

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu.

Dvije osobe zatražile su medicinsku pomoć nakon saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu M-18, u Živinicama. U saobraćajnoj nezgodi učestvovali su putničko i teretno motorno vozilo.

Evidentirano je i pet prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 135 zdravstvenih usluga građanima, dok su medicinari i ljekari imali šest terenskih izlazaka.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći imala je jednu intervenciju.

Jučer u 13:19 sati vatrogasci našeg grada intervenisali su nakon dojave da na porodičnoj kući u Topličkoj ulici gori elektro kabal. Brzom intervencijom pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice grada Živinice spriječili su širenje požara te veću materijalnu štetu na stambenom objektu.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođeno je pet beba, tri djevojčice i dva dječaka.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba obavještavaju vozače da se na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu, dok ponegdje u višim predjelima zapadne i jugozapadne Bosne ima ugaženog snijega ili leda na kolovozu. Ovako vrijeme pogoduje i učestalim odronima kamenja na kolovoz.

Apeluju na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da obavezno drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

U toku su radovi na magistralnim putevima Čevljanovići – Nišići i Ključ – Sanski Most, a na mjestima radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Mehmed Smajlović

rtvzivinice.tv

Najnovije vijesti