back to top

Aktuelne vijesti

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 17.01.2024. godine

Datum:

izvještaj dežurnih službi grada živinice za 17.01.2024. godine

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su dvije saobraćajne nezgode.

Povrijeđenih osoba nije bilo u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na regionalnom putu R-455A u naselju Šerići gdje je vozač putničkog motornog vozila uslijed neprilagođene brzine uslovima i stanju na kolovozu izgubio kontrolu nad istim te udario u ogradu privatnog vlasništva.

Na istoj dionici dogodila se i druga saobraćajna nezgoda. U sudaru dva putnička motorna vozila nije bilo povrijeđenih osoba.

Zabilježeno je i jedno krivično djelo, a radi se o krivičnom djelu teška krađa, provala u porodičnu kuću u naselju Živinice Gornje.

Evidentirano je i 10 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 120 zdravstvenih usluga građanima, dok su medicinari i ljekari imali četiri terenska izlaska.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođeno je 13 beba, devet dječaka i četiri djevojčice.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba obavještavaju vozače da se na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu. Ovako vrijeme pogoduje i učestalim odronima kamenja na kolovoz.

Apeluju na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da obavezno drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova na sanaciji cestovno-pružnog prelaza na magistralnom putu M-18 Živinice-Šićki Brod u mjestu Ljubače, saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini.

U toku su radovi na magistralnom putu Čevljanovići – Nišići. Na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Mehmed Smajlović

rtvzivinice.tv

Najnovije vijesti