back to top

Aktuelne vijesti

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 20.12.2023. godine

Datum:

izvještaj dežurnih službi grada živinice za 20.12.2023. godine

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su dvije saobraćajne nezgode.

Dežurni ljekari na Univerzitetsko kliničkom centru u Tuzli jednoj osobi konstatovali su teške tjelesne povrede nakon saobraćajne nezgode koja se dogodila u Dubravskoj ulici gdje je putničko motorno vozilo udarilo u zaprežno vozilo.

Povrijeđenih osoba nije bilo u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na lokalnom putu u Živinicama Gornjim gdje je vozač putničkog motornog vozila uslijed neprilagođene brzine uslovima i stanju na kolovozu izgubio kontrolu nad vozilo te seltio sa kolovoza.

Evidentirano je i 11 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 122 zdravstvene usluge građanima, dok su medicinari i ljekari imali šest terenskih izlazaka.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođeno je pet beba, četiri dječaka i jedna djevojčica.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba obavještavaju vozače da se u većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća bez vanrednih ograničenja, po suhom ili vlažnom kolovozu. Ponegdje u višim planinskim predjelima mogući su nailasci na zaleđene lokalitete.

Tokom dana, uslijed temperaturnih promjena, povećana je opasnost od odrona kamenja na kolovoz.

Apeluju na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da obavezno drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Sanacioni radovi izvode se na putevima: Jablanica – Mostar (most Begića i Begovića), Ključ -Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka) i Čevljanovići – Nišići. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Mehmed Smajlović

rtvzivinice.tv

Najnovije vijesti