back to top

Aktuelne vijesti

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 22.11.2023. godine

Datum:

izvještaj dežurnih službi grada živinice za 22.11.2023. godine

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su dva krivična djela.

Krivično djelo krađa zabilježeno je u naselju Kuljan gdje je izvršena provala u putničko motorno vozilo.

Krivično djelo ugrožavanje sigurnosti i jučer je zabilježeno u Javnoj ustanovi Mješovita srednja škola Živinice kada je na e-mail adresu škole stigla poruka o postavljenoj eksplozivnoj napravi unutar prostorija škole te niz drugih poruka prijetećeg sadržaja. Policijski službenici pregledom prostorija Javnih ustanova Mješovita srednja škola i Gimnazija Živinice nisu pronašli elemente koji upućuju na ispunjenje prijetnji.

Evidentirano je i 11 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 103 zdravstvene usluge građanima, dok su medicinari i ljekari imali dva terenska izlaska.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je devet beba, šest dječaka i tri djevojčice.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba vozače savjetuju da bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Na dionicama Jablanica – Mostar, Konjic – Jablanica i Čevljanovići – Nišići izvode se sanacioni radovi, pa se na tim lokacijama saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Mehmed Smajlović

rtvzivinice.tv

Najnovije vijesti