back to top

Aktuelne vijesti

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 24.03.2023. godine

Datum:

izvještaj dežurnih službi grada živinice za 24.03.2023. godine

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su dvije saobraćajne nezgode.

Dežurni ljekari na Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli jednoj osobi konstatovali su lakše tjelesne povrede nakon saobraćajne nezgode na lokalnom putu u Dubravama Gornjim gdje je motociklista udario u parkirano putničko motorno vozilo.

Druga saobraćajna nezgoda dogodila se u Živčićima, a u sudaru dva putnička motorna vozila nije bilo povrijeđenih osoba.

Zabilježeno je i 14 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice imala je jednu intervenciju, jučer u 15:37 sati. Požar su gasili na Malinama gdje je gorjelo nisko rastinje i trava.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 98 zdravstvenih usluga građanima, dok su medicinari i ljekari imali tri terenska izlaska.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava u toku proteklog dana i noći bilo je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je pet beba, dvije djevojčice i tri dječaka.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba obavještavaju vozače da je kolovoz pretežno suh, a promet vozila pojačan u gradskim centrima. Vozačima savjetuju oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja. Treba obratiti pažnju na pješake u naseljenim mjestima, kao i na povećan broj biciklista i motocikista.

Zbog izvođenja radova na magistralnom putu M-18, u Živinicama u blizini Gradske dvorane, vozila se preusmjeravaju na bajpas, obostarno uz magistralni put.

Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnom putu Semizovac-Olovo na dionici Čevljanovići-Nišići, zbog čega vozila od 08:00 do 17:00 sati povremeno saobraćaju jednom trakom.

Mehmed Smajlović

rtvzivinice.tv

Najnovije vijesti