back to top

Aktuelne vijesti

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 24.05.2023. godine

Datum:

izvještaj dežurnih službi grada živinice za 24.05.2023. godine

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći imala je jednu intervenciju. Jučer su zaprimili dojavu o požaru na stambenom objektu u naselju Šerići. Pripadnici profesionalne vatrogasne jedinice grada Živinice brzo su reagovali te su uspješno lokalizovali, a potom i u potpunosti ugasili požar koji je zahvatio krov stambenog objekta.

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jedno krivično djelo, a radi se o krivičnom djelu teška krađa koja se dogodila u naselju Šišići gdje je izvršena provala u trgovinu.

Evidentirano je i 11 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 119 zdravstvenih usluga građanima.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava u toku proteklog dana i noći bilo je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođene su tri bebe, jedna djevojčica i dva dječaka.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba vozačima savjetuju da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima. Držite odstojanje između vozila i izbjegavajte rizična preticanja.

Zbog izvođenja radova na magistralnom putu M-18, u Živinicama u blizini Gradske dvorane, vozila se preusmjeravaju na bajpas, uz magistralni put.

Mehmed Smajlović

rtvzivinice.tv

Najnovije vijesti