back to top

Aktuelne vijesti

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 26.10.2023. godine

Datum:

izvještaj dežurnih službi grada živinice za 26.10.2023. godine

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su četiri saobraćajne nezgode.

Povrijeđenih osoba nije bilo u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na Ciljugama. U navedenoj saobraćajnoj nezgodi učestvovala su dva putnička motorna vozila.

Dežurni ljekari na Univerzitetsko kliničkom centru u Tuzli jednoj osobi konstatovali su teške tjelesne povrede te su je zadržali na liječenju nakon što ju je kao pješaka udarilo putničko motorno vozilo u Dubravama Donjim.

Na Ciljugama, putničko motorno vozilo udarilo je u tržni centar. Povrijeđenih u ovoj saobraćajnoj nezgodi nije bilo.

Jedna osoba je povrijeđena u sudaru tri putnička motorna vozila na magistralnom putu M-18, u naselju Strašanj.

Evidentirano je i 12 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 122 zdravstvene usluge građanima, dok su medicinari i ljekari imali dva terenska izlaska.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći imala je jednu intervenciju. Jučer u 11:00 sati gasili su požar na porodičnoj kući u Topličkoj ulici. Brzom intervencijom vatrogasaca našeg grada, požar je lokaliziran, a potom i ugašen bez veće materijalne štete na stambenom objektu.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava je uredno.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba vozače savjetuju da bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Na magistralnom putu Semizovac – Olovo – Kladanj na nekoliko lokacija izvode se sanacioni radovi, pa se na tim lokacijama saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog sanacionih radova na magistralnim putevima Konjic – Jablanica, Tuzla – Kalesija (u mjestu Miljanovci) i Lukavac – Gračanica saobraća se usporeno, jednom trakom.

rtvzivinice.tv

Najnovije vijesti