back to top

Aktuelne vijesti

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 29.02.2024. godine

Datum:

izvještaj dežurnih službi grada živinice za 29.02.2024. godine

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su narušavanje javnog reda i mira jednog lica naročito drskim ponašanjem i omalovažavanjem ovlaštenih službenih lica u alkoholisanom stanju. Narušitelj javnog reda i mira je lišen slobode i zadržan u prostorijama Policijske uprave do otrežnjenja. Narušavanje javnog reda i mira zabilježeno je u ulici Alije Izetbegovića.

Evidentirano je i devet prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 125 zdravstvenih usluga građanima, dok su medicinari i ljekari imali jedan terenski izlazak.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći imala je jednu intervenciju. Jutros u 04:10 sata vatrogasci našeg grada zaprimili su dojavu da na Ciljugama gore dva putnička motorna vozila i porodična kuća. Po dolasku na adresu na kojoj je dojavljen požar, vatrogasci našeg grada uvidjeli su dva automobila u plamenu koji je počeo da se širi i na stambeni objekat. Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice brzo su reagovali te su prvo lokalizirali požar, a potom i u potpunosti ugasili. Na vozilima je zabilježena značajna materijalna šteta, a brzom reakcijom vatrogasaca grada Živinice spriječen je požar na stambenom objektu.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava u proteklom danu i noći bilo je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođeno je šest beba, tri djevojčice i tri dječaka.

BIHAMK:

Prema informaciji iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba pretežno mokar ili vlažan kolovoz karakteriše saobraćajnu situaciju u Bosni i Hercegovini. Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim satima moguća je smanjena vidljivost, zbog magle.

Iz Bihamka apeluju na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

U toku su radovi na ulazu u Neum na dionici puta Stolac-Neum, zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu kroz Dubrovačku ulicu.

Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: Grude-Vitina, Čevljanovići-Nišići, Rača-Bijeljina, kao i na ulazu u Bosansku Gradišku, a na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, jednom trakom.

Mehmed Smajlović

rtvzivinice.tv

Najnovije vijesti