back to top

Aktuelne vijesti

Izvještajna skupština udruženja ratnih veterana jedinice “Živiničke ose”

Datum:

izvještajna skupština udruženja ratnih veterana jedinice “živiničke ose”

Kraj godine svim udruženjima koja djeluju na području Grada živinice prilika je da svedu kraju aktivnosti koje su planirane u toj kalendarskoj godini.

Tako je udruženje ratnih veterana Živiničke ose u subotu održalo izvještajnu skupštinu.

Rad udruženja ratnih veterana jedinice Živiničke ose tokom protekle godine bio je naporan i zahtjevan obzirom da je udruženje imalo problema sa finansijskom situacijom.

Od prošle godine na izvještajno izbornoj skupštini Udruženja ratnih veterana Živiničke ose došlo je do promjene u kadrovskom smislu u svim strukturama udruženja.

Isto egzistira jedanaest godina.

U ovoj godini realzirano je puno važnih aktivnosti za članove udruženja.

izvještajna skupština udruženja ratnih veterana jedinice “živiničke ose” izvještajna skupština udruženja ratnih veterana jedinice “živiničke ose” izvještajna skupština udruženja ratnih veterana jedinice “živiničke ose” izvještajna skupština udruženja ratnih veterana jedinice “živiničke ose”

Akcenat je stavljen na pomoć borcima ove jedinice koji su teškoj materijalnoj i zdravstvenoj situaciji.

Podnesen je izvještaj o radu i finansijski izvještaj te plan rada za 2024 godinu pred članove Skupštine udruženja Živiničke ose.

Živiničke Ose su, kao i većina vojnih jedinica Armije RBiH, nastale spontano i razvijale se vremenom. 25. februara 1992. godine u mjesnoj zajednici Litve.

Glavninu jedinice su činili dobrovoljci iz živiničkog kraja, iako je u redovima Živiničkih Osa bio određen broj vojnika iz drugih područja, najviše iz Srebrenice.

Danas preživjeli članovi čine udruženje kooje se i danas bori za bolji status svojih boraca i njihovih porodica.

Merisa Mujčinović Husić

rtvzivinice.tv

Najnovije vijesti