Aktuelne vijesti

Izvršena primopredaja novog sanitetskog vozila –

Datum:

Danas je izvršena primopredaja novog sanitetskog vozila za potrebe Doma zdravlja Gračanica odnosno za Službu hitne medicinske pomoći. Vozilo je nabavljeno sredstvima Doma zdravlja Gračanica uz sufinansiranje od strane Grada Gračanica.

Ovo vozilo će biti u funkciji boljeg zdravstvenog osiguranja, značajan dio sredstava izdvojila je Gradska uprava kao osnivač i mi smo spremni uložiti mnogo kada je u pitanju zdravstvo, naročito za SHMP jer tu građani prvi dobivaju pomoć i spašavaju se životi.“, rekao je gradonačelnik Nusret Helić.

izvršena primopredaja novog sanitetskog vozila –izvršena primopredaja novog sanitetskog vozila –

U toku ove godine nabavljena su dva nova sanitetska vozila, a plan je kako ističu nabaviti još jedno u toku iduće godine, te na taj način sa tri nova vozila stvorili preduslove za kvalitetno pružanje usluga prve pomoći.

Prema riječima šefa SHMP doktora Saše Operhala novo vozilo će značajno obnoviti vozni park koji je u prosjeku star 14 godina.

Novo vozilo dobro je opremljeno, a između ostalog u njemu se nalazi i defibrilator.

izvršena primopredaja novog sanitetskog vozila –izvršena primopredaja novog sanitetskog vozila –

„Ovo vozilo posjeduje svu opremu koja je propisana u skladu sa pravilnikom o hitnoj medicinskoj pomoći“ istakao je Operhal.

Ovaj projekat rezultat je dobre saradnje Doma zdravlja Gračanica, SHMP i Grada Gračanica, a kako je istakao direktor Doma zdravlja dr. Jasmin Hadžić ovo prilikom od danas je novo vozilo stavljeno na raspolaganje građanima Grada Gračanice.

 


radiogracanica.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti