Aktuelne vijesti

Jubilarni festival sevdalinke u Tuzlu donosi “Mjesec sevdaha” –

Datum:

Jubilarni festival sevdalinke „Sevdalinko u srcu te nosim“, koji će ponovo učiniti Tuzlu i TK, kao i Bosnu i Hercegovinu epicentrom kulture, tradicije i sevdaha kao najveće kulturne nematerijalne baštine ovih prostora bit će održan 04 – 30. novembra 2023. godine.

Manifestacija je u godini jubileja koncipirana kao „Mjesec sevdaha u Tuzli“ , poklon svim građanima i građankama za ovaj značajan jubilej.

Ovaj projekat predstavlja jedinstvenu priliku da sevdah postane most koji povezuje različite regije i zajednice u Bosni i Hercegovini. Kroz organizaciju koncerata, takmičarskih i revijalnih večeri, edukativnih radionica i izložbi, izrade filma,  pokretanje vlastite produkcije, promocije projekta i zajedničkog koncerta van granica BIH i svih svojih projektnih aktivnosti “Mjesec sevdaha u Tuzli” privlači talentirane umjetnike, mlade sevdalije i ljubitelje sevdaha iz svih dijelova zemlje i regiona.

Festival sevdalinke „Sevdalinko u srcu te nosim“ je jedini festival posvećen sevdalinci u svijetu, koji ima društvenu, kulturno-historijsku misiju očuvanja i prepoznavanja kulturno-historijskog značaja sevdalinke za Bosnu i Hercegovinu, kao najvrijedniju muzičku baštinu naših prostora.

Centralni dio manifestacije sa Festivalom harmonike i dva koncerta, takmičarskim i revijalnim će biti održan u Bosanskom kulturnom centru TK u Tuzli od 28. do 30.11. 2023. godine.


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti