back to top

Aktuelne vijesti

Juniori Fudbalskog kluba “Sloboda” remizirali u prvom kolu

Datum:

Juniorska selekcija Fudbalskog kluba Sloboda, pod vodstvom trenera Gradimira Crnogorca, odigrala je svoju prvu utakmicu u Premijer omladinskoj ligi U19 u novoj takmičarskoj sezoni.

Utakmicu su igrali protiv ekipe Kozarske Gradiške u okviru prvog kola ovog prestižnog omladinskog takmičenja.

Pored protivničkog otpora, mladi igrači Slobode su svojim srčanim pristupom terenu uspjeli dva puta preuzeti kontrolu nad rezultatom. Prvi gol za Slobodu postigao je Jovan Milošević u 51. minuti, izazivajući oduševljenje prisutnih. Nastavljajući s neumornom borbom, Sloboda je ponovno zatresla mrežu protivnika, ovoga puta zahvaljujući Ajdinu Mujiću u 67. minuti utakmice. Ta prednost davala je nadu u povoljan ishod.

Međutim, fudbal je često neizvjestan i nepredvidljiv, a tako je bilo i na ovoj utakmici. Pored vodstva, protivnik je uspio uzvratiti i osigurati remi rezultatom 2-2. Iako rezultat nije bio onakav kakav su mladi fudbaleri Slobode priželjkivali, njihova borba i trud na terenu zaslužuju svaku pohvalu.

Ova utakmica označava početak nove sezone Premijer omladinske lige U19, a mladi fudbaleri Fudbalskog kluba Sloboda su spremni boriti se s izazovima koje će im pružiti ovo takmičenje. Njihova predanost i entuzijazam obećavaju svijetlu budućnost za ovu juniorsku selekciju, a naredne utakmice donijet će nove prilike za dokazivanje i napredak na terenu.

FK Sloboda: Smajić, Bratovčić, Milošević, Korajac, Duvnjak, Mešić, Mujić, Sinanović, Fačić, Okić, Šerbečić.

enovosti.ba

Najnovije vijesti