Aktuelne vijesti

Univerzitetu u Tuzli odobren prijem više zaposlenika

Na sjednici Vlada Tuzlanskog kantona je dala saglasnost Javnoj...

Održano je gradsko takmičenje iz informatike-programiranja – Radio Gračanica

U JU OŠ „Hasan Kikić“ održano je gradsko takmičenje...

Kantonalni inspektori moraju izvršiti nadzor u OŠ Prokosovići –

Datum:

Nakon što je u OŠ Orahvoica koja pripada školi Prokosovići prijavljeno nasilje nad učenicom sedmog razreda, reagovala je i Komisija za obrazovanje i nauku Skupštine TK. Naloženo je inspekciji da prati slučaj, dok resorno Ministarstvo u narednim danima mora završiti uvid u sve mjere koje je poduzeo školski mendžment. Podsjećamo, roditelji 13-godišnje učenice školi i policiji su prijavili verbalno i fizičko nasilje nad djevojčicom, navodeći da je izostala reakcija menadžmenta škole.

“Zauzet je stav i Komisija je donijela zaključak da Kantonalna uprava za inspekcijske poslove izvrši nadzor nad svim poduzetim radnjama u ovoj školi. Resorno ministarstvo je izuzelo svu dokumentaciju i oni pregledavaju sve iz svoje nadležnosti. Traži se da li su službene osobe tj, direktor, pedagog, poduzeli sve Zakonom propisane mjere u pogledu prijave nasilja u ovoj osnovnoj školi”, kazao je Boris Krešić, predsjednik Komisije za obrazovanje i nauku Skupštine TK.

Komisija za obrazovanje i nauku je donijela i zaključke o navodnom nasilju u jednoj školi u Živinicama. Iako, kako navode, nema zvanične prijave, provjere će biti izvršene.

“U Prvoj OŠ u Živinicama postoje inidicije o samopovređivanju učenika ili učenice. Nismo dobili nikakvu prijavu niti zahtjev već postupamo po nekim indicijama da se nešto desilo pošto se priča u Živinicama i Ministarstvo obrazovanja i nauke TK je dobilo obavezu da ispita ove navode”, dodaje Krešić.

Tuzlainfo/RTV Slon


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti