back to top

Aktuelne vijesti

Komandir PVJ Srebrenik za radio Studio D: “Požar u IMK Kula Gradačac je lokalizovan i ne prijeti daljem širenju” –

Datum:

komandir pvj srebrenik za radio studio d: “požar u imk kula gradačac je lokalizovan i ne prijeti daljem širenju” –

Tokom noći, buknuo je veliki požar u proizvodnom pogonu Modne konfekcije Kula Gradačac. Vatrogasci vatrogasne jedinice Gradačac brzo reagovali na poziv za pomoć, uz podršku kolega iz Brčkog i Srebrenika, kao i radnika ove kompanije. Komandir Profesionalne jedinice Srebrenik Muhamed Ibrić za radio Studio D potvrdio je da je požar lokalizovan i stavljen pod kontrolu.

“Potpuno gašenje nije se još desilo ali je požar stavljen pod kontrolu, lokalizovan, spriječeno je daljnje širenje u objekte Upravne zgrade i novi dio pogona. Magacin gotovih proizvoda, kotlovnica i još neki dijelovi koji su meni nepoznati su izgoreli. Mi smo radili na sprečavanju širenja požara u novi pogon koji je trenutno najskuplji u ovom dijelu, bili smo kod magacina gotovih proizvoda koji je već bio zahvaćen požarom i preko njega je prijetio da se proširi na novi pogon. Uspjeli smo to spriječiti, požar na sreću nije prešao na novi pogon, to smo stavili pod kontrolu. Kolege iz Gradačca su uspjele spriječiti širenje požara na Upravnu zgradu. U međuvremenu, došlo je vatrogasno vozilo sa korpom iz Brčkog. Oni sada odrađuju gašenje požara sa visine, odnosno potpuno gašenje onih dijelova do kojih mi zbog visokih temperatura ne možemo doći. Uglavnom, požar je stavljen po kontrolu i ne prijeti više nikakvom širenju” – rekao je za radio Studio D komandir PVJ Srebrenik Muhamed Ibrić.

Iako su prve informacije još uvijek nepotpune, sudeći prema slikama i video snimcima s mjesta događaja, evidentna je ogromna materijalna šteta koja je nastala uslijed ovog velikog požara. Zbog velikog požara u blizini gradačačkih srednjih škola jutros je prekinuta nastava u prvoj smjeni, zbog zaštite zdravlja učenika i uposlenika.

Iz UP MUP-a TK potvrđeno je da je radnik obezbjeđenja – portir navedenog objekta zadobio je opekotine  prilikom pokušaja gašenja požara te je upućen na UKC Tuzla.

“Pacijent inicijala M.M. obrađen na Klinici za plastičnu i maksilofacijalnu hirurgiju UKCT zbog opekotina drugog stepena u predjelu šaka, podlaktica i lica. Pacijent je nakon ukazane pomoći upućen na ambulantni tretman” – saopštili su iz UKC-a Tuzla.

O događaju je upoznato Kantonalno tužilaštvo TK. Kad se steknu uslovi, uviđaj će izvršiti uviđajna ekipa Sektora kriminalističke policije MUP-a TK, zajedno sa vještacima protivpožarne i elektro struke, kako bi se utvrdio uzrok požara.


studiod.ba

Najnovije vijesti