Aktuelne vijesti

Lavanda na sjevernoj saobraćajnici, kružni tokovi u novom ruhu –

Datum:

Služba za komunalne poslove izgradnju i poslove mjesnih zajednica započela je s nizom aktivnosti usmjerenih na uređenje skverova i parkova na području grada. Radovi uključuju proširenje cvjetnih gredica, sadnju jesenjeg cvijeća i mnoga druga poboljšanja koja će uljepšati gradske površine.

Različiti skverovi širom grada prolaze kroz proces uređenja, s postavljanjem trajnog cvijeća koje se kombinuje sa sezonskim cvjetnim vrstama, što omogućava da se zeleni prostori gradskih skverova očuvaju tokom cijele godine.

Među područjima koja su prošla kroz ovu obnovu su Centralni park, Slana banja, Park kod zgrade Cipelići, kružni prostor oko Bacača diska, skver kod Tenisa i glavni skver na Sjevernoj saobraćajnici kod Šarene džamije. Završena je sadnja jesenjeg cvijeća na skveru kod Jupitera, lavanda je posađena na razdjelnom ostrvu na Sjevernoj saobraćajnici.

Služba za komunalne poslove izgradnju i poslove mjesnih zajednica  također planira širenje cvjetnih gredica na raznim drugim površinama u gradu kako bi se poboljšala estetika i kvaliteta života na cijelom području.

Program održavanja zelenih površina obuhvaća i brigu o drveću i ukrasnim grmovima u svim naseljima na području grada čime se pokazuje predanost Gradske uprave u očuvanju okoliša i stvaranju ugodnog okruženja za građanke i građane Tuzle.

Služba za komunalne poslove izgradnju i poslove mjesnih zajednica


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti