back to top

Aktuelne vijesti

Legendarni Admir Smajić savjetodavno ulazi u NK “Teočak”

Datum:

NK “Teočak” jedna je od najljepših i najpozitivnijih sportskih priča u TK-a, ali i šire.

Ambiciozna Uprava, predvođena predsjednikom kluba Suadom Mustajbašićem, ovaj klub je ponovo pokrenula i digla iz pepela.

Za dvije godine od ponovnog aktiviranja, klub igra II ligu TK-a, ima preko 50 registrovanih fudbalera, pokrenuta je škola fudbala, formirana je navijača grupa Ultras Lion-s koja je oduševila javnost svojim koreografijama na utakmicama u jesenjem dijelu sezone, a mnogo je uloženo i na infrastrukturi na stadionu u Mumbašićima.

I tu nije kraj. Jučer je predsjednik kluba Suad Mustajbašić sa trenerima održao sastanak sa bivšim reprezentativcem Bosne i Hercegovine i Jugoslavije, Admirom Smajićem, koji će ubuduće savjetodavno pratiti klub, kako igrače tako i trenere, i pružiti svaku vrstu pomoći.

Smajić je legenda beogradskog Partizana za koji je u devet sezona odigrao blizu 200 utakmica i osvojio tri titule pravaka bivše države.

Sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama 1984. godine, a za A tim je debitovao 1987. godine i skupio je 5 nastupa. Nakon Partizana, igrao je u Švicarskoj za Neuchatel Xamax, Basel i Young Boys. Smajić je skupio i dva nastupa za A reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

“Nema sumnje da je Smajić trenutno najveće sportsko ime u rangu u kojem se takmičimo, i da će nam njegovo iskustvo i znanje koje posjeduje pomoći da pomaknemo za stepenicu više nivo naše igre i kvalitete.

Admiru se zahvaljujemo što se bezuslovno stavio na raspolaganje “Lavovima”. Ponosni smo što ovako fudbalsko ime imamo uz nas i samo nam je motiv više u budućnosti”, saopćeno je iz NK “Teočak”.

rtvglasdrine.com

Najnovije vijesti