Aktuelne vijesti

Mali i veliki filantropi  na Trgu slobode u Tuzli –

Datum:

mali i veliki filantropi  na trgu slobode u tuzli –

U Tuzli će na Trgu slobode, 5.10. 2023. godine,  u okviru manifestacije „Dani filantropije“, u 11:30h biti organizovan događaj pod nazivom „Mali i veliki filantropi“. Tom prilikom će za oko 200 mališana tuzlanskih vrtića i škola kroz performans Savremeno umjetničke škole Tuzla biti oživljeni filantropi tuzlanskog kraja, koji su u prošlosti darivali i svoje zajednice činili boljim mjestom za život. Tokom događaja će biti upriličene i dodatne edukativno zabavne aktivnosti za djecu, a događaj će se završiti slanjem poruke dobrote i ljubavi iz Tuzle u čemu će učestvovati više od 200 djece.

„Dani filantropije“ održavaju se od 29. septembra do 6. oktobra u Konjicu, Travniku, Kaknju, Bijeljini i Tuzli, a cilj manifestacije je promovirati filantropiju i darivanje od strane pojedinaca i organizacija u ovim gradovima, ali i širom Bosne i Hercegovine, kako bi svoje zajednice učinili prosperitetnijim i vratili osjećaj zajedništva među ljudima u njima.

Ova sedmice podizanja svijesti o filantropiji je dio kampanje „Ljudi filantropskog srca“, koja se sprovodi sa ciljem podizanja svijesti o važnosti njegovanja filantropije i kulture darivanja za razvoj civilnog društva u BiH, koje podržava Vlada SAD-a putem USAID aktivnosti Snaga lokalnog Naša zajednica je naša odgovornost, koju implementira Fondacija tuzlanske zajednice uz podršku lokalnih partnera.

Događaju će prisustvovati: Zamjenica šefa misije ambasade SAD-a u BiH Deborah Mennuti, Direktorica misije USAID-a u BiH Courntey Chubb i predstavnici Fondacije tuzlanske zajednice, koja uz podršku lokalnih partnera organizuje „Dane filantropije“.

 


studiod.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti