back to top

Aktuelne vijesti

  1. Memorijalni turnir "Elvis Alagić – Enko" održan u Tuzli

Datum:

U znak sjećanja na vrhunskog stonotenisera koji je svoj život izgubio na Kapiji 25. maja 1995. godine, Stonoteniski klub Kreka iz Tuzle organizovao je 28. Memorijalni turnir “Elvis Alagić – Enko”. Nastupilo je više od 80 učesnika u konkurenciji mlađih kadetkinja i kadeta, juniorki i juniora i veterana.

“Naš Elvis Alagić Enko je bio naš član, reprezentativac BiH i bivše Jugoslavije. Bio je izuzetan sportista. Turnir je naša moralna obaveza i obaveza kluba. U najtežim momentima, teniski kalendar je pretrpan, nismo željeli to održati u nekom drugom terminu, mi ostajemo pri tome da se prisjetimo našeg člana”, rekao je Goran Rajčić trener STK Kreka Tuzla.

Elvis Alagić Enko bio je jedan od najboljih takmičara STK Kreka. Njegov talenat, mukotrpan rad i rezultati, vodilja su mlađim generacijama koje se bave ovim sportom. Upravo ovaj Memorijal je dokaz da nije zaboravljen i da osim porodice, članovi ovog kluba njeguju sjećanje na njega i njegove sportske rezultate.

“Kao roditelju teško je, misli čovjek da će vremenom to biti manja bol, alli mi roditelji idemo u te godine i sve je veća bol za izgubljenim i ubijenim djetetom. Što se tiče ovog memorijala, ima čovjek tu satisfakciju za života, da se ne zaboravi i nikada nikome ne ponovi”, istakao je Šemsudin Alagić otac Elvisa Alagića – Enke.

Za najuspješnije takmičare turnira obezbijeđeni su pehari i medalje. Ovom prilikom poručeno je da Elvis Alagić – Enko nikada neće biti zaboravljen i da će kroz ovaj tradicionalni Memorijalni turnir ostati vječno sjećanje na njega i njegove igre u STK Kreka.

Izvor: ( rtvtk.ba / Monkstk.ba )

Najnovije vijesti