back to top

Aktuelne vijesti

Meteoalarm za područje Tuzle |

Datum:

Danas u Bosni i Hercegovini djelomično vedro sa pljuskovima i grmljavinom. U Bosni su izgledni i obilniji pljuskovi. U Hercegovini se padavine očekuju u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C, na jugu zemlje do 27°C.

Za područje Tuzle izdat je meteoalarm zbog jakih pljuskova i grmljavine. Regija Tuzla od 15,00 do 20:00 sati: “Jači pljuskovi sa grmljavinom.  Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom.
Budite svjesni da se mogu pojaviti oluje sa grmljavinom. Budite posebno pažljivi u izloženim područjima, kao što su planine, šume i otvoreni tereni. Smetnje u vanjskim aktivnostima su moguće” – poručeno je iz FHMZ.

U subotu, 27.05.2023., u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima. U Hercegovini sunčano uz umjerenu naoblaku. U poslijepodnevnim satima su mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom na sjeveru i jugu Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22°C, na jugu zemlje od 25 do 28°C.

U nedjelju, 28.05.2023., preovladavat će sunčano uz umjerenu oblačnost. Razvoj konvektivne oblačnosti u drugoj polovini dana širom zemlje će usloviti lokalne pljuskove sa grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C, na jugu zemlje do 28°C.

(RTv7/TI)


rtv7.ba

Najnovije vijesti