back to top

Aktuelne vijesti

Miroslav Tadić će prvi put svirati u svom rodnom gradu Tuzli.

Datum:

Najpoznatiji gitaristi sa ovih prostora, Miroslav Tadić i Vlatko Stefanovski, održat će zajedničke koncerte 6. juna u H.D. Kosača u Mostaru, 7. juna u BNP-u u Zenici, 8. juna u BKC-u u Sarajevu, te 9. juna u BKC-u u Tuzli. Posebno uzbuđenje vlada zbog prvog nastupa Miroslava Tadića u rodnom gradu Tuzli.

“Uvijek se radujem sviranju s Vlatkom, ali ovaj put posebno jer ću nastupati u Tuzli, gradu u kojem nisam bio od djetinjstva. Znam da je tuzlanska publika vrlo muzikalna i da je Tuzla iznjedrila mnoge talentovane gitariste! Iako je bilo ranijih prilika za nastupe u Tuzli, zbog obaveza u Los Angelesu gdje živim, nismo uspijevali uskladiti datume, iako mi je to bila velika želja” izjavio je Miroslav Tadić prije koncerta.

Miroslav Tadić, rođen 1959. godine, istaknuti je gitarista, kompozitor i muzički pedagog. Njegova široka muzička karijera obuhvata saradnju s renomiranim umjetnicima i orkestrima, snimanje za prestižne izdavačke kuće, kao i stvaranje muzike za različite medije. Njegov jedinstven pristup i vizija muzike i dalje inspirišu nove generacije muzičara širom svijeta.

Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić, kao majstori gitare, spojit će svoje talente u jedinstvenom muzičkom iskustvu. Njihova kombinacija stilova i tehnika garantira muzičku magiju koja će oduševiti publiku.

Izvor: ( enovosti.ba / Monkstk.ba )

Najnovije vijesti