back to top

Aktuelne vijesti

Mladi fizičari iz Bosne i Hercegovine osvojili nove medalje na Olimpijadi u Japanu

Datum:

mladi fizičari iz bosne i hercegovine osvojili nove medalje na olimpijadi u japanu

mladi fizičari iz bosne i hercegovine osvojili nove medalje na olimpijadi u japanu

Završena je 53. Međunarodna olimpijada iz fizike koja je ove godine okupila oko 400 učenika iz preko 80 država iz cijelog svijeta.

Učenici su se takmičili u izradi eksperimentalnih i teorijskih zadataka, i to tokom dva dana u trajanju po 5 sati sati. Svaka država je imala pravo prijaviti do pet učenika.

Društvo fizičara u Federaciji Bosne i Hercegovine donosi lijepe vijesti sa 53. Međunarodne olimpijade iz fizike.

Dženan Midžić (Gimnazija Bihać, 4. razred) i Muhamed Numanović (Richmond Park International Secondary School Tuzla, 2. razred) osvojili su bronzane medalje, dok je Miodrag Ostojić (Tehnička škola “Mihajlo Pupin” Bijeljina, 3. razred) osvojio pohvalu.

Najbolje rezultate su postigli tradicionalno učenici iz Kine, Južne Koreje, Rusije, Rumunije, SAD-a i Indije.

Zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način pomogli, a naročito našim sponzorima i donatorima koji su finansijski pomogli da pokrijemo troškove učešća našeg tima na Olimpijadi. Naši tim očekujemo da će stići na Međunarodni aerodrom u Sarajevu u utorak u 11 sati.

Uprava Richmond Park Međunarodne škole iz Tuzle čestita Društvu fizičara FBiH na čelu sa prof. Benjaminom Fetić, te svim učenicima na odličnom plasmanu a posebno čestitamo našem učeniku Muhamedu Numanoviću koji je našu državu, kanton, grad i školu učinio ponovo ponosnim. Zahvaljujemo se i Vladi TK na podršci za Muhamedov odlazak na olimpijade.

Jasminko Razić

rtvzivinice.tv

Najnovije vijesti