Aktuelne vijesti

Mladi iz 10 gradova BIH zajedno do čistog zraka –

Datum:

U okviru projekta „Mladi za čist zrak“, koji realizuje Centar za ekologiju i energiju u partnerstvu s UNICEF-om a uz podršku Kraljevine Švedske, tokom protekle sedmice održana je trodnevna radionica na kojoj su učestvovali mladi iz Sarajeva, Zenice, Kaknja, Maglaja, Brčkog, Tuzle, Živinica, Lukavca i Ugljevika. Riječ je o projektu koji ima za cilj da poboljša vještine mladih ljudi da se zalažu za svoja prava na čist zrak i da vode inicijative vezane za klimatske promjene u svojim zajednicama.

mladi iz 10 gradova bih zajedno do čistog zraka –

Na radionici su mladi imali mogućnost da se informišu o zagađenju zraka i određenim mjerama za smanjenje zagađenja zraka. Diskutovalo se o postojanju i provođenju planske i strateške dokumentacije vezane za kvalitet zraka u njihovim gradovima, a nakon toga su radili i na pripremi pojedinačnih planova kampanja koje će u narednom periodu implementirati u svojim lokalnim zajednicama. Pored toga, mladi su usvajali nove vještine vezane za javno i medijsko istupanje.

 

U narednom periodu, mladi će u svojim gradovima raditi na implementaciji zagovaračkih kampanja, što podrazumjeva saradnju sa relevatnim institucijama, kao i informisanje i podizanje svijesti svojih vršnjaka i šire javnosti o problemu zagađenja zraka i mogućnostima njihovog djelovanja.

mladi iz 10 gradova bih zajedno do čistog zraka –

mladi iz 10 gradova bih zajedno do čistog zraka –

„Kroz projekat „Mladi za čist zrak“ želimo pružiti priliku mladim ljudima da se angažuju u svojim lokalnim zajednicama o problemu zagađenja zraka, izraze svoje mišljenje, zahtijevaju akciju i rade sa svim relevantnim akterima u zagovaranju čistog zraka“, istakle su predstavnice Centra za ekologiju i energiju.


radiogracanica.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti