Aktuelne vijesti

Na dnevnom redu i prijedlog novih cijena Centralnog grijanja –

Datum:

Za dana je zakazana 11. sjednica Kolegija gradonačelnika Tuzle.

Na dnevnom redu sjednice će biti Razmatranje informacije o aktivnostima Crvenog križa na animiranju građana  za dobrovoljno darivanje krvi, zatim razmatranje Nacrta druge izmjene dijela obuhvata Izmjene Regulacionog plana prostorne cjeline „Stupine“ u Tuzli i Odluke o provođenju Izmjene Regulacionog plana i programa javne rasprave prostorne cjeline „Stupine“ u Tuzli

Kolegij će raspravljati i o Prijedlogu izmjene i dopune odluke o uvjetima i načinu pribavljanja i raspolaganja nekretninama u vlasništvu Grada Tuzle.

Također će se razmatrati prijedlozi:  Odluke o dodjeli u zakup poslovnih prostorija neposrednom pogodbom Ministarstvu
za ljudska prava i izbjeglice BiH, Odluke o davanju saglasnosti na zaključenje ugovora o zakupu poslovne prostorije sa
Udruženjem građana oštećenog vida Tuzla,  Odluke o dodjeli u zakup poslovnih prostorija neposrednom pogodbom UG Hrvatsko kulturno društvo „NAPREDAK“.

Razmatrat će se i prijedlog odluke vezane za imenovanje v.d. direktora JP RTV 7, re razmatrati prijedlozi Odluke o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora „Centralno grijanje“ d.d. Tuzla o izmjenama Opštih uslova za priključenje na sistem daljinskog grijanja i isporuku toplinske energije sa Tarifnim pravilnikom, te Odluke o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora o izmjeni Odluke o utvrđivanju cijene usluge grijanja po m2 i cijene usluge grijanja po MWh.

Razmatrat će se i Prijedlog izmjena Odluke o komunalnom redu, a kroz tekuća pitanja će se razmtrati i Građanska inicijativa građana MZ Šićki Brod za donošenje odluke o proširenju zone toplifikacije za cijelo područje naselja Plane koje pripada navedenoj mjesnoj zajednici, zatim Obavještenje Službe za kulturu, sport, mlade i socijalnu zaštitu, o razlozima prolongiranja roka za dostavljanje materijala za septembarsku sjednicu Gradskog vijeća i Obavještenje Službe za prostorno uređenje i zaštitu okoline o razlozima prolongiranja roka za dostavljanje materijala za septembarsku sjednicu Gradskog vijeća./Tuzlainfo/


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti