Aktuelne vijesti

Univerzitetu u Tuzli odobren prijem više zaposlenika

Na sjednici Vlada Tuzlanskog kantona je dala saglasnost Javnoj...

Održano je gradsko takmičenje iz informatike-programiranja – Radio Gračanica

U JU OŠ „Hasan Kikić“ održano je gradsko takmičenje...

Na ovogodišnjem Lukavačkom sajmu turizma i ekologije LIST oko 150 izlagača – Radio Studio D ::: 99,40 i 97,40 FM

Datum:

Na ovogodišnjem Lukavačkom sajmu turizma i ekologije LIST oko 150 izlagača – Radio Studio D ::: 99,40 i 97,40 FM

Oko 150 izlagača predstavit će se na 21. Međunarodnom sajmu turizma i ekologije “LIST” koji će 4. i 5. maja biti održan u Lukavcu.

Učešće na ovogodišnjem sajmu su prijavile turističke zajednice, vladine i nevladine organizacije, ministarstva privrede, privredne komore, fakulteti, škole, turističke agencije i tour operateri, hoteli, restorani, proizvođači hrane i pića, kao i ostali privrednici iz BiH i regiona koji su prepoznali Lukavački sajam kao mogućnost za prezentaciju svojih proizvoda/usluga, uspostavljanje novih poslovnih veza, kao i proširenje postojećih.

Među učesnicima koji će se predstaviti na lokaciji JU Sportske dvorane Lukavac, JU Centar za kulturu Lukavac i vanjskom izložbenom prostoru su i 20 Udruženja žena (400 učesnica), medijski pokrovitelji, dvije srednje škole, te Fakultet za uslužni menadžment, hotelijerstvo i turizam.

Organizatori navode da je “LIST”, kao višednevna manifestacija doprinio predstavljanju Lukavca kao grada turizma prirodnih ljepota, te grada koji, osim industrije, ima još mnogo toga da ponudi.

Veliku pažnju posvećuju i razvoju sektora malog i srednjeg poduzetništva koji su direktno ili indirektno povezani sa turizmom kao generatoru regionalnog i lokalnog rasta i razvoja.

Posebno su ponosni na činjenicu da je “LIST” jedna od vodećih manifestacija koja se održava u Bosni i Hecegovini, pa i šire.

Ističu da je kontinuitetom rada i rasta već 21. godinu za redom, “LIST” osim renomea među turističkim djelatnicima, također postao ugledna manifestacija među obrtnicima i poduzetnicima, čije su djelatnosti direktno vezane za turizam, kako u BiH tako i u inostranstvu.

Sajam je međunarodnog karaktera, a dosad se na njemu predstavilo više od 5.000 učesnika. U prethodnim godinama ulogu partnera su imali gradovi iz: Njemačke, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Albanije i Indonezije.

Cilj sajma je okupljanje stručnjaka iz oblasti turizma, hotelijerstva, ugostiteljstva i srodnih grana privrede.


studiod.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti