back to top

Aktuelne vijesti

Na stadionu NK “Mladost” Suha održana Otvorena zabavna škola fudbala

Datum:

na stadionu nk “mladost” suha održana otvorena zabavna škola fudbala

Otvorena zabavna Danska škola fudbala projekat je koji na prostorima Bosne i Hercegovine traje više od 20 godina. Cilj projekta je otvoriti vrata najmlađim članovima naše lokalne zajednice koji se žele okušati na zelenom terenu sa fudbalskom loptom. Učešće u ovom programu mogu uzeti i članovi sportskih kolektiva ali osnovni cilj je prezentacija svih benefita nogometa onima koji još uvijek ne treniraju u najbližim školama fudbala.

Nakon nekoliko godina pauze Otvorena zabavna škola fudbala ponovo je pokrenuta u našem gradu. Ovogodišnji projekat Otvorene škole fudbala podržao je i gradonačelnik Živinica Began Muhić.

U Otvorenoj zabavnoj školi fudbala proteklog vikenda učestvovali su mladi zapadnog dijela grada Živinice. Licencirani treneri pripremili su trening i vježbe koji su trajali oko dva sata, a pored rada sa loptom važno je bilo i razviti motoričke sposobnosti kod djece.

Plan organizatora je da se Otvorena zabavna Danska škola fudbala održava i narednih godina.

Preko 140 mladih našeg grada u subotu je uživalo na terenu nogometnog kluba “Mladost” Suha čiji su se predstavnici potrudili da se treninzi održe u najboljim mogućim uslovima.

Mehmed Smajlović

Prethodni članakINFO BLOK 22.09.2023.

rtvzivinice.tv

Najnovije vijesti