Aktuelne vijesti

Na Trgu slobode obilježen Međunarodni dan starijih osoba –

Datum:

U sklopu proslave Međunarodnog dana starijih osoba, danas je na Trgu slobode u Tuzli održan šesti po redu Sajam proizvoda i usluga za starije osobe, organizovan u partnerstvu između Crvenog križa Tuzlanskog kantona, Mreže aktivnog starenja Tuzla i Švicarskog Crvenog križa u BiH.

Na događaju koji je okupio zajednicu, prisustvovao je gradonačelnik Tuzle dr.sc.Zijad Lugavić, šefica ureda Švicarskog Crvenog križa u BiH, Mihela Hinić, kako bi se istakla važnost i doprinos starijih osoba u društvu.

Gradonačelnik Lugavić, obraćajući se prisutnima, izrazio je tople riječi dobrodošlice gostima iz Slovenije, čestitajući Međunarodni dan starijih osoba, kazao je:

“Veoma je lijepo ovo što vi radite, ova druženja nemaju cijenu. Kvalitet života naših sugrađanki i sugrađana u ovim godinama je veoma bitan. Mi kao Gradska uprava smo nastojali i nastojat ćemo uvijek raditi na stvaranju što boljeg ambijenta za život svih, pa i onih u trećoj životnoj dobi.” Gradonačelnik je također pohvalio mrežu aktivnog starenja koja je izuzetno razvijena u Tuzli,  istaknuvši važnost druženja i podrške među starijim osobama. Na kraju svog govora, gradonačelnik je uputio i  lijepe želje za dobro zdravlje i dug život proveden kvalitetno u zdravlju, rahatluku i veselju.

Sajam je dio projekta “Volontiranje kao odgovor na izazove starenja”, podržanog od strane Gradske uprave Tuzla, a predstavlja izuzetnu priliku za starije sugrađane da pokažu svoje vještine i proizvode. Ukupno 65 Inicijativnih grupa za aktivno i zdravo starenje, uključenih u projekt “Starenje i zdravlje”, predstavilo je svoje rukotvorine koje su rezultat njihovog društvenog angažmana, uz podršku Švicarskog Crvenog križa i Švicarske ambasade u Bosni i Hercegovini.

Sajam proizvoda i usluga za starije osobe predstavlja inicijativu koja promoviše aktivno i zdravo starenje, te slavi doprinos starijih osoba društvu, istovremeno pružajući priliku da se pokažu njihove vještine i talenat, navodi se u informacjji službi Grada Tuzle.


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti