Aktuelne vijesti

Na Trgu slobode oblikovana zlatna vrpca, simbol djece oboljele od raka –

Datum:

Kako bi obilježili “Zlatni septembar – mjesec svjesnosti o pojavi malignih oboljenja u dječijem dobu”, Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti “PIPOL”, na Trgu slobode organizovalo je oblikovanje tzv. zlatne vrpce, internacionalno poznat simbol djece oboljele od raka. Bila je to završna aktivnost u sklopu kampanje “Zlatni septembar”.

Zajedno sa učenicima srednjih škola, između ostalog, oblikovali su živu zlatnu vrpcu u znak podrške djeci i mladim oboljelim i izliječenim od raka, ali i u znak sjećanja za prerano preminule mališane.

Predstavnici grada Tuzla bili su na ovom događaju, te su napomenuli da Gradska uprava u kontinuitetu iz Budžeta izdvaja sredstva i podržava humane aktivnosti Udruženja “PIPOL”, koje imaju za cilj da ohrabre i osnaže korisnike ovog udruženja.

Projektima se pruža psihosocijalna I materijalna pomoć i podrška djeci oboljeloj  i izliječenoj od raka, čime se doprinosi socijalnom uključivanju korisnika projekta, te unapređenju njihovog položaja u društvu. Neki od projekata udruženja PIPOL koji su podržani iz Budžeta Grada su: obnova Onkološkog odjeljenja na Klinici za pedijatriju UKC-a Tuzla, “Rak nije mRak”, “I CANcer , WE CANcer”.


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti