Aktuelne vijesti

Na Trgu slobode se igralo i pjevalo sa Bosnom –

Datum:

U sklopu manifestacije “Ljeto u Tuzli”, a u organizaciji Gradskog kulturno-umjetničkog društva Bosna, sinoć je na platou Trga slobode upriličen cjelovečernji koncert pod nazivom “Igrajmo i pjevajmo sa Bosnom”.

Kroz društvo su prošle hiljade amatera različite starosne dobi, stepena obrazovanja, nacionalne i socijalne strukture te umjetničkih opredjeljenja. Svi ovi članovi ostavili su svoj trag i dali doprinos u izgradnji renomea i kvaliteta, po čemu je društvo i poznato.

Za ovaj koncert priređen je raznovrstan program. Članovi ansambla predstavili su se “Igrama iz Bosne”, “Slavonskim igrama”, “Igrama iz Posavine”, “Igrama iz Makedonije”, a uz pratnju Narodnog orkestra GKUD-a “Bosna” pod rukovodstvom Haruna Hadžihafizbegovića. Pored folklornog ansambla, nastupili su i članovi Plesnog kluba “Flamenco”, kao i horska sekcija ovog Društva.

GKUD Bosna osnovano je 4.augusta 1945. godine pod imenom Radničko kulturno-umjetničko društvo Mitar Trifunović Učo. Kroz društvo su prošli hiljade amatera različite starosne dobi, stepena obrazovanja, nacionalne i socijalne strukture, te umjetničkih opredjeljenja.

Svi ovi članovi ostavili su trag i dali doprinos u izgradnji renomea i kvaliteta po čemu je društvo i poznato. Društvo broji nekoliko sekcija Prvi folkolorni ansambl, Narodni orkestar sa vokalnim solistima, Drugi folkolorni ansambl, Škola folkolora, Sekcija sijelo u podne i Plesni studio Flamenko.

Iako se “Ljeto u Tuzli” uskoro završava, već sada se može reći da je ova manifestacija bila uspješna i upotpunila je kulturno-zabavne sadržaje u našem gradu./S.P./


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti