back to top

Aktuelne vijesti

Na XIV Festivalu rada srednjih tehničkih i stručnih škola JU MSŠ Gračanica zabilježila sjajne rezultate – Radio Gračanica

Datum:

Na XIV Festivalu rada srednjih tehničkih i stručnih škola u Bosni i Hercegovini, ove godine održanom u Tuzli, 6. maja 2023. godine, učenici JU MSŠ Gračanica zabilježila je sjajne rezultate, a škola u ukupnom plasmanu osvojila je 2. mjesto.

A pojedinačni rezultati su sljedeći:

U oblasti građevinarstva i arhitekture, učenica Ajša Dogdić učenica IV 9, osvojila je 1. mjesto (100 bodova) za rad Maketa pasivne kuće, a osvojila je i 1. mjesto iz predmeta projektovanje. Mentor: prof. Ifeta Jahić

Iz oblasti modeliranje mašinskih elemenata i konstrukcija, učenik IV 2, Ferid Avdić, pod mentorstvom prof. Sabine Ahmetagić, osvojio je 1. mjesto, a pod mentorstvom prof. Nasveta Mujkić, u oblasti mašinski tehničar-operater za CNC mašine, 1. mjesto je osvojio i učenik Muhamed Dugdić.

Čajić Mirsad IV3, oblast hidraulika i pneumatika (tehničar mehatronike) pod mentorstvom prof. Mustafe Mujkića, osvojio je 3., a visoko je plasiran i u Muhamed Dugić IV1, koji je pod mentorstvom prof. Nasvete Mujkić u oblasti programiranje CNC struga osvojio 4. mjesto.

Na izložbi radova, rad učenika Adnana Sprečića, “Scar robot”, pod mentorstvom prof. Eldina Dedića, osvojio je 1. mjesto.

U kategoriji elektromehaničara, učenik Ajdin Kikić II 14, osvojio je drugo, a učenik Amir Hadžić, osvojio je 4. mjesto. Oba pod mentorstvom nastavnika praktične nastave Izeta Nukića.

Naši elektrotehničari elektroenergetike, također su zabilježili sjajne reuzultate. Učenica Alma Kljunić, pod mentorstvom prof. Amile Husić, osvojila je 3. mjesto.

Pod mentorstvom prof. Nihada Tuholjaka, za rad “Fotonaponski sistemi (uticaj intenziteta svjetlosti na rad fotonaponskog generatora; način vezivanja fotonaponskog generatora)” učenik III 3, Nedim Murić, osvojio je 1. mjesto, a njegov drug iz razreda, Haris Omerčić, osvojio je 2. mjesto

Na takmičenju za najbolju fotografiju učenica Emina Puškar, pod mentorstvom prof. Nedrete Redžić, osvojila je 1. mjesto za fotografiju “Autumn sunshine”. Na izložbi stega, pod mentorstvom prof. Faruka Begovića, učenici Ibrahim Čajić i Salih Osmanhožić, osvojili su 3. mjesto.

Svim učenicima i njihovim mentorima upućujemo iskrene čestitke.


radiogracanica.ba

Najnovije vijesti