Aktuelne vijesti

Na pomolu investicijski projekti Vlade TK i Razvojne banke FBiH –

Iskorištavanje potencijala Razvojne banke Federacije Bosne...

Nail Beširović: Omladinski pogon NK Slaven broji preko 50 članova

Datum:

nail beširović: omladinski pogon nk slaven broji preko 50 članova

Svima je poznato da se nogometni klub Slaven nalazi u teškom i nezavidnom položaju te da je mnogo stvari u funkcionisanju ovog sportskog kolektiva upitno. Ono što nikada nije stavljeno pod znak pitanja jeste funkcioniranje omladinskog pogona nogometnog kluba Slaven. Teška situacija u klubu, zimski dani i hladna dvorana ne ometaju preko 50 dječaka da trenira tri puta u sedmici zajedno sa trenerom Nailom Beširovićem.

Omladinski pogon najbitniji je segment u svakom sportskom kolektivu. Bez obzira u koliko teškoj situaciji klub bio uvijek ima onih koji osjećaju da uz klub moraju biti u tim momentima kada mu je najteže i jednostavno ne dati mu da u potpunosti potone. Omladinski pogon je nešto na šta se klub oslanja kada mu svi okrenu leđa. Iako je nogometni klub Slaven u teškom položaju, tome svakako ne svjedoče treninzi najmlađih članova ovog sportskog kolektiva. Iako je iza i ispred Slavena težak period, ovaj sportski kolektiv i dalje ima stabilan i funkcionalan omladinski pogon koji još uvijek dolazi iz reda najbrojnijih. Slavenova škola fudbala opstala je prije svega zahvaljujući ljudima koji u svojoj duši nose ime i grb ovog gradskog kluba.

Smijeh, radost, zabava, sreća i poslušnost neki su od epiteta koji krase ovu grupu vrijednih i marljivih dječaka. Zbog hladnih dana ali i padavina treninzi se u toku zime održavaju u sportskoj dvorani. Ono što svakog fudbalera pokreće jeste prirodno stanište i okruženje fudbala, a to su trava i sunce te stoga svi članovi omladinskog pogona nogometnog kluba Slaven sa nestrpljenjem očekuju prve tople dane da se vrate na Slavenov dom.

Bez obzira na redovne treninge i druženje sa loptom, djeca također vole takmičarske utakmice u kojima najbolje pokazuju šta znaju i umiju. Iako u proteklom periodu nije bilo nešto značajnijeg broja organizovanih turnira, treneri u omladinskom pogonu nogometnog kluba Slaven trude se da organizuju prijateljske utakmice na kojima se ipak vidi rezultat rada u proteklom periodu.

Nogometni klub Slaven godinama je imao na terenu kvalitetno organizovane kadete i juniore, a trenutni trener u omladinskom pogonu Slavena, Nail Beširović decenijama je dio Slavena te je njegov rad uglavnom usmjeren na mlađe grupe koje je potrebno na pravilan način naučiti o osnovama fudbala.

Sa teškom situacijom u klubu, članovi omladinskog pogona nogometnog kluba Slaven se ne zamaraju, oni će nastaviti sa svojim radom koji će ih u godinama što dolaze naučiti da budu vrijedni i dobri ljudi, a to je ono što je u konačnici i najbitnije.

Mehmed Smajlović

rtvzivinice.tv

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti

Prethodni članak
Sljedeći članak