back to top

Aktuelne vijesti

Najbolja bosanskohercegovačka teniserka Nefisa Berberović uspješno se oporavlja nakon operacije zbog povrede koljena

Datum:

Nefisa Berberović je najbolje rangirana bosanskohercegovačka teniserka, koja trenutno zauzima 463. mjesto  svjetske WTA teniske liste. Na posljednjem odigranom turniru Alaminos – Larnaca, na Kipru, ova je bosanskohercegovačka teniserka zadobila tešku povredu lijevog koljena, nakon koje je uslijedio i operativni tretman u Olimpijskom medicinskom centru Slovenije. Pod stručnim nadzorom dr. Samo Novaka, povreda je sanirana i Nefisa je započela proces oporavka, koji bi trebao trajati oko šest mjeseci.

Naša najbolja teniserka poslala je svojim navijačima ohrabrujuće poruke da će se na teren vratiti još jača i sigurnija, te da će uložiti maksimalne napore da ostvari što bolju poziciju na svjetskoj listi teniserki.

„Put jednog tenisera je vrlo izazovan, i mentalno i fizički, i zahtijeva brojna odricanja tokom profesionalne karijere. Tenis je moje životno opredjeljenje i istrajna sam u želji da i dalje napredujem. Povrede su sastavni dio svih sportskih karijera, pa tako i moje. Ja sam uvjerena da ću pod nadzorom vrhunskih stručnjaka koji rade sa mnom, uz moje  trenere u Italiji, (Giovanni Marra i Marco di Maggio), uz mog fitnes trenera Jasmina Zahirovića, te  uz nesebičnu podršku moje porodice, koja me vodi sve ove godine, iz ove povrede  izaći spremna za nove pobjede i napredovanje ka željenom cilju, a to je sami vrh svjetskog ženskog tenisa“ – istakla je Nefisa Berberović u svom obraćanju javnosti.

Nefisa Berberović je u posljednjih nekoliko godina ostvarila niz značajnih rezultata na teniskim terenima, među kojima je i pobjeda nad nekadašnjom Grand slam šampionkom Sloan Stephens, te niz pojedinačnih i reprezentativnih pobjeda na teniskim terenima širom svijeta. Najbolji ranking koji je Nefisa Berberović ostvarila u dosadašnjoj karijeri je 219. mjesto na svjetskoj rang listi teniserki. 

rtvtk.ba

Najnovije vijesti