back to top

Aktuelne vijesti

Naselje Djedino dobilo najmoderniju uličnu rasvjetu

Datum:

naselje djedino dobilo najmoderniju uličnu rasvjetu

U živiničkom naselju Djedino sinoć je bilo veselo.

Razlog veselju i sreći žitelja ovog dijela Živinica bilo je puštanje u rad, duže vrijeme očekivane, moderne ulične rasvjete.

Realizacija ovog značajnog projekta doprinijela je kvalitetnijim uslovima življenja, rada i komuniciranja mještana Djedina.

U ovoj infrastrukturnoj aktivnosti participirali su, jednim dijelom, sami građani, a gro finansijske podrške pružila je Gradska uprava Živinice na čelu sa gradonačelnikom Beganom Muhićem koji je simbolično i pustio u rad uličnu rasvjetu urađenu sa tehnološki najmodernijim rasvjetnim tijelima.

.Svoje zadovoljstvo i zadovoljstvo i zahvalnost mještana Djedina, prilikom puštanja u upotrebu ulične rasvjete, izrazio je Hadžo Halilović, Predsjednik građevinskog odbora za implementaciju projekta ulične rasvjete u Djedinu.

Realizacijom ovih i sličnih infrastrukturnih projekata Gradska uprava Živinice na čelu sa gradonačelnikom Beganom Muhićem ima za cilj stvoriti uslove za sigurnije komuniciranje svih vrsta prevoznih sredstava kao i kretanje pješaka i biciklista.

Također, boljom osvijetljenošću naselja Djedino, kao i svih drugih živiničkih naselja, preduprjeđuju se izvršavanja raznih krivičnih djela.

Pored svega spomenutog, ugradnja najmodernijih rasvjetnih tijela, osim što daje više svjetla i bolju pokrivenost prostora, ima za rezultat i racionalniju potrošnju električne energije a i time i manje račune za utrošak električne energije u gradskom budžetu.

naselje djedino dobilo najmoderniju uličnu rasvjetu naselje djedino dobilo najmoderniju uličnu rasvjetu naselje djedino dobilo najmoderniju uličnu rasvjetu naselje djedino dobilo najmoderniju uličnu rasvjetu naselje djedino dobilo najmoderniju uličnu rasvjetu naselje djedino dobilo najmoderniju uličnu rasvjetu naselje djedino dobilo najmoderniju uličnu rasvjetu naselje djedino dobilo najmoderniju uličnu rasvjetu

Jasminko Razić

rtvzivinice.tv

Najnovije vijesti