Aktuelne vijesti

Nastavlja se saradnja između TK i Opštine Srebrenica –

Datum:

Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić i zamjenik načelnika Opštine Srebrenica Hamdija Fejzić potpisali su danas Sporazum o saradnji između Vlade Tuzlanskog kantona i Opštine Srebrenica. Ovaj sporazum važan je važan preduslov za promociju, unaprjeđenje saradnje i zajedništva među građanima Bosne i Hercegovine.

Uspostavljajući veze između Tuzlanskog kantona i Opštine Srebrenica, potvrđuje se zajednički interes o uspostavi stalne saradnje, koja unapređuje veze između naših građana u sferama: društvenog, privrednog, kulturnog, sportskog i ekonomskog života. Prema ovom Sporazumu Vlada Tuzlanskog kantona će nastojati da, u skladu sa raspoloživim finansijskim sredstvima, u svom budžetu obezbijedi konkretnu finansijsku podršku opštini Srebrenica, za projekte pomoći povratnicima kroz izgradnju i razvoj infrastrukture, održivog povratka i obilježavanja godišnjica genocida.

„Ovaj Sporazum institucionalizira našu saradnju i osnažuje veze koje Tuzlanski kanton ima sa Srebrenicom. Kroz niz programa i oblika podrške mi pokazujemo naše trajno opredjeljenje da Srebreničanima budemo na usluzi i od pomoći, tako da i ovaj današnji čin još snažnije pokazuje takvo naše opredjeljenje“, kazao je danas premijer Halilagić.


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti