Aktuelne vijesti

Na pomolu investicijski projekti Vlade TK i Razvojne banke FBiH –

Iskorištavanje potencijala Razvojne banke Federacije Bosne...

„Nauka treba da bude osnov razvoja našeg društva” – .

Datum:

Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić i ministar obrazovanja i nauke TK Ahmed Omerović razgovarali su danas sa prof. dr. Elvisom Ahmetovićem, redovnim profesorom Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

Bila je to prilika da profesoru Ahmetoviću čestitaju na izboru za dopisnog člana Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine u Odjeljenju tehničkih nauka te istaknu da Vlada Tuzlanskog kantona i resorno ministarstvo uočavaju ustrajnost i trud koji stoji iza predanog bavljenja naukom.

Nauka treba da bude osnov razvoja našeg društva a Vlada TK želi biti partner u tom procesu“, kazao je ovom prilikom premijer Halilagić naglasivši značaj pozitivnih primjera.

Prema riječima ministra Omerovića upravo je prof. dr. Ahmetović „primjer uspjeha bez zakulisnih radnji a Tehnološki Fakultet Univerziteta u Tuzli nepravedno u sjeni“.

Prof dr. Ahmetović prezentovao je ovom prilikom neka od svojih iskustava i planova te naglasio da je bavljenje naukom životni moto a napredovanje u nauci rezultat dugogodišnjeg rada.

Dobitnik je nagrade za nauku u 2022. godini za značajno naučno dostignuće u području tehničkih nauka kroz niz naučnih radova koji čine cjelinu i doprinose proširenju postojećih naučnih spoznaja u oblasti hemijskog inženjerstva, sinteze i optimizacije toplinsko-integriranih mreža vode i integracije vode i energije u tehnološkim procesima.


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti