Aktuelne vijesti

“Nije bilo privođenja učenika u OŠ Lukavac Grad” –

Datum:

Nakon što se proširila informacija, naročito među roditeljima učenika, da je u OŠ Lukavac Grad danas priveden jedan učenik zbog prijetnji, o svemu su se oglasili iz Uprave policije MUP-a TK, navodeći da su prijave neosnovane.

“Uprava policije MUP TK-a u okviru svojih pojačanih aktivnosti, u skladu sa nedavno utvrđenim pravcima djelovanja vezano za obezbjeđenje što povoljnijeg nivoa sigurnosti, kako za učenike tako i nastavno i drugo osoblje u školama na području TK-a, obilazi škole i školsko okruženje, po potrebi konsultuje nastavno i drugo osoblje te se obavljaju i razgovori, ukoliko za to postoji potreba, a s obzirom na sigurnosno interesantna saznanja. Tako su danas, u JU OŠ Lukavac Grad i u JU OŠ Lukavac Mjesto u Lukavcu, a u vezi prijava zaštitara škole u kojima se ukazuje na sigurnosno interesantne informacije, izvršene sve potrebne mjere i radnje u cilju provjere raspoloživih saznanja i informacija, te je utvrđeno da su navodi prijava neosnovani” – kazala je glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK, Adnana Sprečić.

Sprečić je dodala i informacije o navodnim privođenjima nisu tačne.

Podsjećamo, početkom juna ove godine, a pred kraj školske godine, jedan učenik je u OŠ Lukavac Grad unio oružje u školu, te u pucnjavi ranio nastavnika.


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti