Aktuelne vijesti

Najbolja mjesta u Tuzli

Najbolja mjesta u Tuzli koja vrijedi posjetiti, uživati u...

Zakazana sjednica Skupštine TK, na dnevnom redu i Budžet za narednu godinu – .

Druga sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona, bit ćeodržana...

Novi single ”Ti i ja” Senada Ajanovića Senche

Datum:

Za pjesmu “Ti i ja” – aranžman je radio Alen Lemešević a muziku i tekst Adnan Hadžibegić – Hera koji je također snimao i montirao spot za ovaj single.

Pjesma dostupna na svim digitalnim platformama širom svijeta pod markicom „Tempo Digital“.

SENCHO je počeo pjevati prije 17 godina u Big Brothers Bandu iz Tuzle. Svirali su uglavnom po klubovima i snimili tri autorske pjesme (Srušio se svijet, Nemoj biti tu i Glad). Krajem 2019.godine Sencho se prvi put pojavljuje kao solista, i to u pjesmi “Jedna ljubav, jedan grad” koju je snimio sa nekoliko muzičara iz Tuzle. 2020. godine snima svoju prvu pjesmu kao solista “Ostati svoj” u saradnji sa Adnanom Hadžibegićem Herom koja je dobro prošla kod publike.

Tada odlučuje snimiti jedan mini CD, i u toku snimanja svojih pjesama, gostuje na pjesmi “Izdrži, budi jak” autora Dragana Pejića, koju snima sa nekoliko regionalnih instrumentalista i pjevača, te duet pjesmu sa grupom Jutro, “Tih se godina pjevala”.

Prvi Senchin album nosi naziv po prvoj snimljenoj pjesmi ”Ostati svoj” a pored naslovne pjesme tu su još i “Sretni biraju”, “Izdrži, budi jak” “Hej moji vi” i “Ti i ja”. Autori pjesama su: Adnan Hadžibegić Hera, koji je i izvršni producent, Alen Lemešević, Milena Ludajić i Dragan Pejić. Pjesme su snimane u studiju LUNA – Sarajevo, kod Alena Lemeševića, studiju MB – Zagreb, kod Dade Marinkovića, studiju MAT – Tuzla, kod Dragana Divjaka i studiju ACOUSTIC – Tuzla, kod Adnana Hadžibegića. U snimanju pjesama su učestvovali Adnan Hadžibegić, Alen Lemešević, Jasenko Isaković, Dragan Rokvić, Dado Marinković, Benjamin Morankić, Sanjin Đonlagić, Amra Musemić, Samir Sinanović, Dženana Mešić, Ana Kostadinovska, Tanja Mandić i Zlatan Porobić.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti