Aktuelne vijesti

Novi TC Belamionix u Tuzli u potrazi za radnicima, uskoro i otvorenje –

Datum:

U Tuzli će uskoro će biti otvoren najveći tržni centar kompanije Belamionix.

Iz ove kompanije su još u julu obavijestili svoje kupce, poslovne partnere i pratitelje da je u toku završna faza izgradnje savremenog tržnog centra Belamionix-a u Tuzli, ali njegovo otvaranje još uvijek zvanično najavljeno.

Prema informacijama koje su ranije za Tuzlainfo portal potvrdili radnici koji rade na pripremi otvaranja objekta, svečani čin je u oktobru, a tačan datum će uskoro biti i saopšteno.

Ono što je sada novo je da Belamionix traži 60 radnika, i to 50 trgovaca i deset ugostitelja. Kako prenosi Biznisinfo.ba,  razgovori sa kandidatima bit će obavljeni 16. septembra u prostorijama novog tržnog centra.

Novi tržni centar Belamionix u Tuzli, smješten u ulici Husinskih rudara u naselju Miladije, predstavlja jedan moderan i sadržajan centar u kojem će pored postojećeg hipermarketa Belamionix u ponudi biti više različitih poslovnih prostora.

Kako smo već ranije pisali centar se gradi na lokaciji gdje je nekada bio smješten proizvodni pogon firme Resod-Guming. Zemljište i devastirani objekat su 2019. godine prodati za 1.356.700 KM.

Tržni centar sa pratećim sadržajima, je spratnosti Sut+P+1 i maksimalnih dimenzija gabarita 138,4m x 64,7m, dok visina objekta iznosi 12,40m. Površina parcele na kojoj se gradi objekat je 13.088 m2, dok je površina objekta 19.830 m2.

Na lokaciji je planiran stacionarni saobraćaj sa 12 parking mjesta i garaža koja ukupno ima 150 parking mjesta. U sklopu garaže nalazi se i autopraonica sa ukupno četiri mjesta.

Etaža suterena je u funkciji parking garaže, na prizemnoj etaži je planiran prostor hipermarketa sa pratećim sadržajima, dok se na spratu uglavnom nalaze poslovni prostori za iznajmljivanje, restorani, caffe i sl.

Objekat će biti prekriven neprohodnim krovom sa ostaklenim segmentom u sredini, koji dodatno naglašava estetiku samog objekta, te vrši funkciju prirodnog osvjetljenja unutar objekta./Tuzlainfo/


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti