back to top

Aktuelne vijesti

Novi uspjesi karatista sa područja Tuzlanskog kantona |

Datum:

Prethodnog vikenda u Sarajevu je održan karate turnir BH Sarajevo Open, izborni turnir za sastav reprezentacije naše zemlje u kategoriji djece do 13 godina. Nastupilo je više od 800 karatista iz cijele BiH.

Na turniru u Sarajevu nastupili su i klubovi sa područja Tuzlanskog kantona. Klub borilačkih sportova Tuzla u generalnom plasmanu, u konkurenciji 99 klubova, zauzeo je 2. mjesto. Njihovi takmičari osvojili su 4 zlatne, 3 srebrene i 3 bronzane medalje.

Zapažen nastup imali su i takmičari KK DO iz Tuzle. Osvojili su ukupno 9 medalja, po 3 zlatna, srebrena i bronzana odličja.

Medalje su osvojili i karatisti tuzlanskog Winnera. Kata tim dječaka do 11 godina okitio se zlatnim odličjem, a karatistima ovog kluba pripala je i jedna srebrena te dvije bronzane medalje.

Na ovom takmičenju nastupilo je i 16 članova KK Sensei. Prvog dana takmičenja osvojili su 3 zlatne i 4 srebrene medalje, dok su drugog dana takmičenja u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji osvojili 2 zlatne i 1 bronzanu medalju. Sa ukupno osvojenih 5 zlatnih i 5 bronzanih medalja zauzeli su 3. mjesto u generalnom plasmanu.

rtvtk.ba

Najnovije vijesti