back to top

Aktuelne vijesti

NS BiH donio odluku o skraćenju WWin lige BiH |

Datum:

Na 32. sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine donesena je odluka o smanjenju broja klubova WWin lige BiH sa 12 na 10, sa početkom od takmičarske sezone 2025./2026., kao i prijedlog odluke o formiranju stalnog takmičenja pod nazivom Superkup NSBiH, s početkom od takmičarske sezone 2024./25.

U okviru Superkupa NSBiH će se igrati jedna utakmica, i to između pobjednika WWIN lige BiH i osvajača Kupa BiH iz prethodne takmičarske sezone, saopćeno je iz NSBiH.

Izvršni odbor je na današnjoj sjednici donio odluku o povećanju broja klubova Premijer omladinske lige BiH za “U-19”. Od naredne takmičarske sezone ova liga će umjesto 14 brojati 16 klubova.

Formirane su i dvije nove ženske selekcije – „WU-23“ i „WU-15“. Reprezentativnom selekcijom „WU-23“ će rukovoditi selektori „A“ i „WU-19“ ženskih selekcija, kao i njihovi pomoćnici iz stručnih štabova. Za selektora „WU-15“ ženske selekcije je imenovan Dragan Jevtić. Njegovi pomoćnici su Elma Basara, Amela Kršo i Milorad Ilišković.

Na današnjoj sjednici je usvojen i novi Pravilnik o sudijama i suđenju NS/FS BiH.

rtvtk.ba

Najnovije vijesti