Aktuelne vijesti

7 razloga zašto posjetiti Gradačac

Zašto posjetiti Gradačac je grad sa bogatom historijom, skrivenim...

Uvezivanje radnog staža kao uslov za penzionisanje radnika – .

Vlada TK je danas prihvatila Informaciju za uvezivanje radnog...

Obavijest za nelegalno zauzimanje javnih površina u Gradu Lukavcu

Datum:

U obavljanju redovnih poslova iz nadležnosti Službe za komunalne i inspekcijske poslove, uočeno je da je na gradskom području općine Lukavac povećan trend neovlaštenog zauzimanja javne zelene površine postavljanjem privremenih objekata i uređaja (pokretni uređaji i naprave, štandovi, prikolice, reklamni i drugi panoi, natpisi firmi, obavještenja, putokazi, stubići, posude za cvijeće, građevinski materijal, ogrjev, drvene šupe i garaže i slični predmeti, objekti i uređaji), te ovim putem obavještavamo sva lica koja su izvršila postavljanje ovih objekata da je članom 91. Odluke o komunalnom redu („Službeni glasnik općine Lukavac“, broj: 14/21) propisano da se zauzimanje javnih površina vrši samo i isključivo na osnovu odobrenja općinske službe nadležne za komunalne poslove.

S tim u vezi, pozivamo sva pravna i fizička lica koja su izvršila zauzimanje javne površine bez odobrenja nadležne službe da u roku 7 dana od dana ove Obavijesti podnesu zahtjev nadležnoj Službi za izdavanje odobrenja za zauzimanje javne površine ili da sami izvrše njihovo uklanjanje.

U suprotnom, neovlašteno postavljene predmete i uređaje sa javne površine će ukloniti nadležna inspekcija putem javnog komunalnog preduzeća, o trošku vlasnika, odnosno korisnika, uključujući i troškove premještanja i skladištenja (čuvanja), a ukoliko je došlo do oštećenja javne površine uključuju se i troškovi dovođenja javne površine u prvobitno stanje.

Ujedno upozoravamo građane da nepoštivanjem odredbi člana 91. Odluke čine prekršaje, za koje su stupanjem na snagu nove Odluke o komunalnom redu propisane rigoroznije i više novčane kazne, a uvedene su i novčane kazne za ona pravna ili fizička lica koja ne postupe po rješenju nadležnog inspektora.

 

The post Obavijest za nelegalno zauzimanje javnih površina u Gradu Lukavcu first appeared on ..

sodalive.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti