Aktuelne vijesti

Univerzitetu u Tuzli odobren prijem više zaposlenika

Na sjednici Vlada Tuzlanskog kantona je dala saglasnost Javnoj...

7 razloga zašto posjetiti Gradačac

Zašto posjetiti Gradačac je grad sa bogatom historijom, skrivenim...

Uvezivanje radnog staža kao uslov za penzionisanje radnika – .

Vlada TK je danas prihvatila Informaciju za uvezivanje radnog...

Obilježen Svjetski dan osoba sa Downovim sindromom –

Datum:

Gradonačelnik Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, prisustvovao je obilježavanju 21. marta, Svjetskog dana osoba sa Downovim sindromom. Tim povodom, organizovana je svečanost u prostorijama Uduženja Zmajevo srce. Svečanosti su prisustvovali brojni gosti, prijatelji Udruženja kao i učenici iz osnovnih škola sa područja grada Tuzle.

Ovo je prvo obilježavanje Svjetskog dana osoba sa Downovim sindromom koje je obilježeno u Klubu Zmajevo srce. U Klubu Zmajevo srce su radno angažovane odrasle osobe sa Downovim sindromom, i kako su naglasili domaćini, već nekoliko mjeseci od kad je otvoren Klub ovo je mjesto odličnog druženja, ne samo osoba s Downovim sindrom, već svih ljudi koji posjećuju Klub.

Gradonačelnik Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić je članicama i članovima Udruženja čestitao na odlično organizovanoj manifestaciji i poželio im puno uspjeha u daljem radu. “Moramo se svi potruditi da pokažemo veće razumijevanje i pružimo svaku vrstu podrške osobama sa sindromom Down, kako bi se njihov položaj u društvu poboljšao i kako bismo im omogućili život bez isključivanja i diskriminacije. Grad Tuzla će nastaviti posebnu pažnju posvećivati programima njihove inkluzije i osposobljavanja za samostalan život, kao i programima osvješćivanja zajednice o ovoj osjetljivoj grupi naših sugrađana i sugrađanki. Svi ovi aspekti su sastavni dio obilježavanja svjetskog dana osoba s Downovim sindromom i čast mi je biti prisutan danas ovdje i zajedno sa našim dragim sugrađankama i sugrađanima obilježiti Svjetski dan osoba sa Downovim sindromom”,  izjavio je gradonačelnik Lugavić.


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti