back to top

Aktuelne vijesti

Obilježena 20. godišnjica osnivanja Richmond Park Internacionalne škole u Tuzli |

Datum:

FENA Edin Skokić, Foto: Godišnica i promocija maturanata

TUZLA, 17. maja (FENA) – Svečanom akademijom u Bosanskom kulturno centru Tuzlanskog kantona večeras je obilježena 20. godišnjica osnivanja Richmond Park International School Tuzla. 

U dvodecenijskom obrazovnom procesu iškolovane su generacije učenika i učenica na ponos grada Tuzle, Tuzlanskog kantona i Bosne i Hercegovine. 

– Nama je čast i zadovoljstvo da kao odgojno-obrazovna institucija djelujemo na području Tuzlanskog kantona već 20 godina, odnosno od davne 2003. godine kada su osnovane škole u Tuzli. Naš osnivač i vlasnik dolazi iz Velike Britanije i večeras su s nama predstavnici našeg osnivača. Svih godina smo se trudili da odgajamo i ulažemo u nove generacije, da ulažemo u našu lokalnu zajednicu, u naš grad, u naš kanton, u našu državu. Naša osnovna škola u Tuzli prošle je godine vrednovana kao najbolja škola u Tuzlanskom kanotnu, a srednja škola je bila pored Behram-begove medrese druga u rangiranju škola u Kantonu – istakao je direktor Richmond Park Schools Tuzla Sadmir Delić.

obilježena 20. godišnjica osnivanja richmond park internacionalne škole u tuzli |

Richmond Park Međunarodna škola Tuzla jedinstvena je obrazovna ustanova na području Tuzlanskog kantona čiji osnivači su iz Velike Britanije, odnosno Londona, ali djeluje pod okriljem Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona i Pedagoškog zavoda tog kantona.

– Večeras obilježavamo 20. godišnjicu, a pored manifestacije Dana škole imamo i svečani ispraćaj naših maturanata, devetog razreda, jedno odjeljenje od 16 učenika i učenica te ispraćamo učenike četvrtog razreda gimnazije, odnosno dva odjeljenja, ukupno 35 učenika i učenica – istakao je Delić. 

U velikoj sali Bosanskog kulturnog centra TK, pred brojnim auditorijem, učenice i učenici Richmond Park International School Tuzla priredili su bogat kulturni program, a potom je uslijedila promocija maturanata i maturantica te obrazovne institucije. 

rtvtk.ba

Najnovije vijesti