Aktuelne vijesti

Univerzitetu u Tuzli odobren prijem više zaposlenika

Na sjednici Vlada Tuzlanskog kantona je dala saglasnost Javnoj...

Održano je gradsko takmičenje iz informatike-programiranja – Radio Gračanica

U JU OŠ „Hasan Kikić“ održano je gradsko takmičenje...

Obilježena 31.godišnjica formiranja rezervnih stanica milicije 1992. godine –

Datum:

Udruženje pripadnika policije od 1991-1995 „4. april“ Tuzla danas obilježava 31. godišnjicu formiranja rezervnih stanica milicije u svim mjesnim zajednicama tadašnje općine Tuzla, za odbranu od agresije.

Tim  povodom, u JU Dom penzionera u Tuzli,  održan je okrugli sto „Uloga i značaj policije u odbrani BiH, u ratu od 92. do 95.godine, s akcentom na 4. april 92.godine”., na kojem je gradonačelnik Lugavić istakao važnost i značaj 4. aprila, Dana odbrane od agresije Tuzle, te kazao:

4. april neoboriv je dokaz da građani BiH ne samo da mogu živjeti i raditi zajedno, već da su u stanju biti jedinstveni i u najtežim vremenima. Samo jedinstvo, zasnovano na principima jednakosti i zaštite ljudskih prava svih građana, bez obzira na njihovu nacionalnu, vjersku, političku, polnu i svaku drugu pripadnost, može biti uslovom očuvanja društvenih i političkih vrijednosti bosanskohercegovačkog društva. Tuzla je to potvrdila.  Građankama i građanima Tuzle nikada nećemo zaboraviti hrabrost, sabranost i dostojanstvo koje su sačuvali sve ove godine. Nikada se nećemo moći odužiti onima koji su svoje živote i svoje zdravlje uložili u mir i slobodu. Hvala vam dragi moji sugrađani i sugrađanke jedine nam Bosne i Hercegovine što odbraniste ideju Tuzle, Bosne i Hercegovine, i samu Bosnu i Hercegovinu.”


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti